Vragen

Vragen over de camper en het gebruik.


Mag iedereen in een camper rijden?

Een camper mag net als een personenauto met een B-rijbewijs bestuurd worden. Wel hanteren wij de regel dat je minstens een jaar het rijbewijs moet bezitten en boven de 25 jaar bent.
Natuurlijk is een camper groter en zwaarder dan een personenauto, maar het gewicht blijft inclusief een ruim laadvermogen onder de 3500 kg.
Qua bediening is het vergelijkbaar met een normale personenauto.
Onze campers zijn uitgerust met een moderne sterke dieselmotor, waarmee vlot te rijden is.
Verder beschikken de campers over Cruise-Control, ABS, TractionControl, stuur- en rembekrachtiging en natuurlijk airco in de cabine.

Wij hebben speciaal gekozen voor de compactere modellen, met name de korte 6 meter modellen zijn zeer geschikt wanneer er gebruik gemaakt moet worden van een bootovertocht. De iets smallere en korte buscamper modellen zijn extra wendbaar en kunnen gemakkelijk geparkeerd worden.

Mag ik overal overnachten?

In de meeste landen moet gebruik gemaakt worden van campings. Maar in veel landen binnen Europa mag ook op speciale camperplaatsen overnacht worden. In sommige Scandinavische landen mag vaak wel vrij overnacht worden. In de camper is een speciaal boek aanwezig waar camperplaatsen in vermeld staan. Verder krijgen onze huurders de beschikking over een speciale camping en camperplaatsen App van Campercontact waarmee het gemakkelijk navigeren is naar verschillende service- en overnachtingsplaatsen, hiervoor is wel een smartphone noodzakelijk.
Lekker makkelijk dus, nooit meer zoeken als er overnacht moet worden.

In de praktijk zal er wisselend op verschillende daartoe ingerichte plaatsen overnacht worden.
Camperplaatsen zijn vaak gelegen in de nabijheid van bezienswaardigheden of in dorps- en stadscentra. Ideaal om vanuit de camper een stadje te bezoeken, een broodje te halen in de ochtend. Of vanuit een restaurant zo naar de camper toe. Je hebt alle vrijheid en bent snel weer op weg naar de volgende bestemming…

Waarom huren?

Huren is een vorm van vrijheid om wel een camper te hebben als je op vakantie gaat, maar niet de zorg en kosten te hebben als je dat niet bent.
Je huurt het camperplezier zonder de lasten ervan……
En je kiest de camper die op dat moment bij jou en je reisdoel past.
Onze campers zijn volledig ingericht en voorzien van een luifel, fietsenrek, tafel en stoelen om buiten te zitten.
Inpakken en wegwezen….!

Buiten een eenmalig bedrag voor de schoonmaak zijn onze huurprijzen volledig inclusief, een ingerichte en moderne kwaliteitscamper voorzien van alle gemakken.

Camperplezier is bij ons dus gewoon te huur………

Ben ik met een camper flexibel genoeg?

Anders dan een vakantie met een caravan heb je tijdens een campervakantie niet de beschikking over een personen auto. Je zal dus moeten plannen hoe en wanneer je bijvoorbeeld de boodschappen doet.
Alle campers beschikken over een koelkast met vriesvak.  Voldoende om voor enkele dagen eten in te slaan.
Het dan ook handig om vooruit te plannen en tijdens de reisperiodes een supermarkt aan te doen. Dat geef je de vrijheid om op de plaats van bestemming iets anders te ondernemen dan meteen op zoek te moeten naar eten, of wat langer op die fantastische plek te blijven staan…..

Alle campers zijn voorzien van een fietsenrek voor 2 fietsen. De L-campers hebben zelfs een garage waar de fietsen binnen kunnen staan. Dit geeft de mogelijkheid om vanuit de gekozen overnachtingsplek de omgeving te verkennen en om boodschappen te doen. Niets is zo lekker als ’s ochtends ontbijten met een zelf gehaald vers stokbrood….
Een camper is dus flexibel genoeg, je hebt als het ware je huis steeds bij je. De camper is bij uitstek een flexibele manier van vakantie vieren en reizen. De ultieme vrijheid om te gaan zonder te hoeven reserveren. Er is altijd wel een mooie plek te vinden, soms voor een dag en soms wat langer.

Kan ik in de camper douchen?

Alle campers zijn voorzien van een schoon- en een vuilwatertank. Er kan zo’n 100 liter schoon water meegenomen worden. Ook is in elke camper een badkamer met douche aanwezig. En deze kan dus gebruikt worden. Bij zuinig watergebruik kan enkele dagen met twee personen van de douche gebruik gemaakt worden.
Om warm water te verkrijgen is in de camper een boiler/verwarming aanwezig. Wanneer deze kwartier voor gebruik ingeschakeld wordt is het mogelijk om heerlijk warm te douchen.
Het gebruikte water wordt opgevangen in een vuilwatertank. Deze dient ook na enkele dagen geleegd te worden.
In de camper is op een display af te lezen hoeveel water er nog beschikbaar is of hoe vol de vuilwatertank gevuld is.
Op de meeste campings en camperplaatsen zijn zogenaamde ‘sanistations’ aanwezig. Hier kan water ingenomen worden en de vuilwatertank geleegd worden, ook het toilet kan bij deze stations geleegd worden.
Voor de inname van water wordt vaak wel een vergoeding gevraagd van meestal € 2,-. Zorg dus altijd dat er voldoende losgeld bij de hand is. In Frankrijk zijn soms speciale munten nodig die bij bijvoorbeeld de Toeristen Informatie of het gemeentehuis verkrijgbaar zijn. Dit staat dan aangegeven op de sanizuil. Gelukkig is het tegenwoordig ook steeds meer mogelijk om met een bankpas of telefoon te betalen.
Wacht nooit te lang om te vullen of te lozen van het water, het is vervelend wanneer je een leuke plaats moet verlaten als het water op is.

Hoe moet ik mijn reis plannen?

Eigenlijk is er weinig planning nodig, maar het kan nooit kwaad om een plan te hebben wat je wil zien en hoeveel je denkt te gaan rijden.
Eenmaal op pad met de camper is de vakantie eigenlijk al begonnen, je hebt alles bij je. Dat geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Het is handig te weten waar je de eerste dagen wilt uitkomen, vandaar uit kan je per dag plannen. Dit kan afhankelijk zijn van het weer, of van bepaalde bezienswaardigheden die min of meer op de route liggen.
Het zal voor iedereen verschillend zijn, de één houdt een strakke planning aan en wil zo veel mogelijk zien, terwijl de ander op z’n gemak rondzwerft.
Bedenk dat je niet te veel kilometers inplant. Met een camper rijd je nu eenmaal minder snel dan met een personenauto. Verder is er genoeg te zien, met name op de binnenwegen. Daardoor zal de gemiddelde snelheid niet zo hoog zijn. Ga op tijd op zoek naar een overnachtingsplek. Een makkelijk hulpmiddel hierbij is de TomTom navigatie. Je kan snel zien op hoeveel tijd en afstand er campings of camperplaatsen in de buurt zijn.
Meestal is het niet nodig om te reserveren wanneer je buiten het hoogseizoen op pad bent of niet in de drukke toeristengebieden zit. Op camperplaatsen kan meestal niet gereserveerd worden. Vol betekent een andere plek in de buurt opzoeken. In de praktijk zal dat altijd wel lukken. Het voordeel is dat je altijd je bed bij je hebt.

Zit er verwarming in de camper?

De campers zijn voorzien van een ringverwarming. Deze is ruim voldoende om in de wat killere periodes de camper goed te verwarmen. De campers zijn allemaal voldoende geïsoleerd om de kou buiten en de warmte binnen te houden. De combi-boiler/verwarming wordt op LPG gestookt. De campers zijn voorzien van een dubbele 27 liter LPG tank met buitenvuller. Dit is voldoende voor een vakantieperiode van enkele weken. Mocht er toch een tank leeg raken dan kan deze gemakkelijk en goedkoop zelf gevuld worden bij veel tankstations.

Wat moet ik zelf meenemen?

De campers zijn volledig ingericht. Dat wil zeggen dat borden, pannen, thermoskan, bestek, bekers en glazen, eigenlijk alles wat je nodig hebt aanwezig is.
In de bergruimte staan 2 stoelen, 1 krukje/voetenbank/bijzettafeltje en een grote eettafel om lekker buiten te kunnen zitten.
Zelf moet je zorgen voor een dekbed of slaapzak, kussens en handdoeken.
Daarnaast moet je natuurlijk je kleding en andere persoonlijke spullen mee nemen.
Het is handig om enige voorraad mee te nemen, de spullen die toch al in je koelkast thuis staan kunnen zo mee in de camperkoelkast.
In de camper is een USB lader aanwezig waar een kabel van een telefoon of tablet op aangesloten kan worden.

Is er voldoende bergruimte aanwezig?

De meeste campers hebben voldoende bergruimte in de garage, daar staan al de stoelen en tafel, maar er is nog voldoende plaats over voor dingen die je niet meteen nodig hebt. In de camper zelf zijn diverse kasten en andere opbergmogelijkheden.

Kan ik mijn fiets meenemen?

Onze camper zijn voorzien van een fietsenrek voor 2 normale fietsen.
Eventueel kan er bij ons een vouwfiets gehuurd worden. Het voordeel hiervan is dat deze in de garage van de camper gestald kan worden waardoor de camper extra compact blijft omdat dan het fietsenrek verwijderd kan worden. Ideaal als de camper op de boot moet bijvoorbeeld.

Door het hoge gewicht van elektrische fietsen is het niet toegestaan om deze op het fietsenrek te vervoeren.
Bij de modellen met langsbedden, de L-campers, is het mogelijk om de fietsen in de grote ‘garage’ onder de bedden te plaatsen.
Hierbij is het zelfs ook mogelijk om tijdens het rijden de accu’s van de fietsen weer op te laden.

Bij verschillende buscampers is het mogelijk om een los fietsen rek t.b.v. e-bikes op de trekhaak te plaatsen.

Mag ik in de camper ook mijn hond meenemen?

In overleg is het mogelijk om een hond mee te nemen. Vraag vooraf naar de mogelijkheden.

Kan ik mijn auto bij jullie achterlaten?

Indien gewenst kan uw personenauto bij ons veilig binnen gestald worden.

Camperplezier te huur

 

 

Copyright © 2024 camper travel fun