Vakantiebeurs Utrecht van 13 tot en met 17 januari 2016

Nieuw: Scandinavië inspiratie!

Zweden, Denemarken en Noorwegen op Scandinaviëplein (Hal 10)

Ontmoet Pippi Langkous, Vikingen, een eland en een muskusos

Scandinavië Inspiratie tijdens Vakantiebeurs 2016!

Zweden, Denemarken en Noorwegen behoren tot Scandinavië en dat is een sterke merknaam. Dat is dan ook de reden dat de landen zich samen presenteren op het Scandinaviëplein op de Vakantiebeurs. De landen belichten hun bezienswaardigheden, schitterende steden en natuurschoon. De drie landen maken het Scandinaviëplein extra aantrekkelijk door hun iconen er rond te laten lopen; kom op visite bij de Vikingen, Pippi Langkous en ga samen op de foto met een eland en een muskusos.

Gedurende de publieksdagen van 13 t/m 17 januari 2016 showen twee Vikingen van het Deense Ribe Vikingecenter hun ambachten. Op het Scandinaviëplein geven zij demonstraties van historische ambachten zoals smeden, bronsgieten, glazen kralen maken, tingieten en houtbewerking. Astrid Lindgren-fans kunnen de hand schudden met het sterkste meisje van de wereld: Pippi (voluit Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Tafelkledia Efraïmsdochter) Langkous. Met het Scandinavië-icoon, de eland, oftewel de koning van het woud, kunnen bezoekers samen op de foto. En de Noorse regio Trøndelag neemt hun opgezette muskusos mee.

Scandinavisch design
Liefhebbers van Scandinavisch design komen ook aan hun trekken op het Scandinaviëplein. Zweden heeft namelijk zijn stand in stijl gedecoreerd met Scandinavische meubels van Norder Möbler. Atelier Vidda showt unieke handgemaakte sieraden van de oorspronkelijke bevolking, de Sami. Ook typisch Scandinavisch is houtsnijden. Op het Scandinaviëplein zullen daarom houtsnijtechnieken gedemonstreerd worden.

Culinair
Wat de landen ook willen promoten is de Scandinavische keuken! De culinaire onderscheidingen vliegen de landen om de oren en talloze kwalitatieve restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. De drie landen willen de Noord-Europese keuken onder de aandacht brengen. Hoe ze dat gaan doen? Kom naar het Scandinavieplein en wie weet kun jij je smaakpapillen trakteren.

Scandinavië design/culinair - Vakantiebeurs 2016

Eindeloze natuur
Naast de culturele aandacht, inspireren de drie landen de Vakantiebeursbezoekers met het wat onbekendere Scandinavië. In Zweden zijn de steden Linköping en Norrköping, authentieke plaatsen met rijke historie en knusse sfeer, gelegen in eindeloze natuur een citytrip waard. Voor ruige natuur, sprankelende meren, woeste bergtoppen ga je naar Gold of Lapland, het noordelijke deel van Västerbotten. Dit deel van Lapland is een perfecte bestemming voor zowel avontuurlijke vakantiegangers, rustzoekers als actieve families. Geniet in elk jaargetijde van deze adembenemende Zweedse regio!

In Denemarken is de Waddenzee het grootste nationale park van het land. Ribe, het oudste stadje van Denemarken is de toegangspoort. Bezoek daar zeker het schitterende, nieuwe Waddenzeecentrum met het gewaagde architectonische ontwerp en ontmoet in Ribe ook levende Vikingen in het Ribe Vikingecenter. Uiteraard mag ook een bezoek aan Legoland met de nieuwe topattractie NINJAGO niet op het vakantielijstje ontbreken.

Noorderlicht - Scandinavië inspiratie - Vakantiebeurs 2016

Het noorderlicht zien staat bij velen hoog op het verlanglijstje. Tussen eind september en eind maart is Noord-Noorwegen dé plek om dit bijzondere natuurverschijnsel te zien. De regio bevindt zich midden in de zogeheten ‘auroragordel’, en door de ligging aan de Warme Golfstroom is het klimaat er aangenamer dan op veel andere plekken op dezelfde breedtegraad.

Wie ’s zomers een actieve vakantie ambieert zit in Fjord-Noorwegen goed. Wandel over een gletsjer, naar de beroemde rots Preikestolen, of daag je zelf uit voor een wandeling naar Trolltunga en Kjerag.

En met de nieuwe busverbinding kun je deze beroemde wandelingen nog beter combineren! Liever op de fiets? Ook dan zit je goed in Fjord-Noorwegen.

Bezoekers kunnen op het Scandinaviëplein in Hal 10 terecht voor informatie van experts uit diverse regio’s uit de drie Scandinavische landen.

 

bron: tekst en fotomateriaal: Vakantiebeurs Utrecht

[ssba]
Camperplezier te huur

 

 

Copyright © 2022 camper travel fun