Het beste van het Noorden op Scandinavië-XL

Onze campers zijn er al vaak geweest……

ctf-53

foto: P. van Vuuren

 

Scandinavië fans kunnen zich een weekend lang onderdompelen in hun favoriete landen op het evenement Scandinavië-XL dat voor de derde maal plaatsvindt in Hart van Holland in Nijkerk. Het is een heerlijk food, shop en lifestyle weekend. Onder het motto “beleef het beste van het Noorden” komen op zaterdag 29 en zondag 30 oktober alle facetten van de Noordse regio aan bod.

Wie op reis wil naar het hoge noorden kan zich laten voorlichten over wandeltochten, kano- en kajaktochten, winterreizen, fotoreizen, cruises, walvissafari’s, snowkite- en noorderlichtreizen. Er zijn doorlopend lezingen over regio’s, tradities, emigratie en natuurfenomenen. Let op: we raden aan om hier vooraf plaatsen voor te reserveren.

Voor mensen die dol zijn op producten van Scandinavische origine is er genoeg te beleven. Er zijn modeshows van Scandinavische modemerken, van trendy regenjassen en laarzen, tot traditionele Noorse truien en stijlvolle mode uit de Baltische staten. Ook is er is volop hip Scandinavisch woondesign.

Een Zweedse kok geeft een aantal kookworkshops en het oude träslöjd-ambacht is te zien en te leren tijdens het evenement. Träsjöld is de traditie van Noorse plattelanders om schalen en lepels uit hout te snijden.

Bij de jaarlijkse fotowedstrijd dit jaar zijn bruggen en havens het onderwerp. Er zijn ruim 100 inzendingen en de bezoekers brengen stemmen uit. De eerste prijs is een overtocht met FjordLine.

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven. Een echte kersttraditie is het versieren van Zweedse koek, pepparkaka. Of leren hoe je met een mes een lepel kunt snijden uit een stuk boomstam (vanaf 9 jaar).

header19

 

Scandinavië-XL vindt plaats op zaterdag 29 en zondag 30 oktober in Hart van Holland, Berencamperweg 4 in Nijkerk. Beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. De prijs voor een dagkaart voor volwassenen bedraagt € 7,50, t/m 12 jaar gratis.

 

scandinaviexl-fotowedstrijd1

foto: Elvira Huibers

[ssba]
Camperplezier te huur

 

 

Copyright © 2022 camper travel fun